TOMATHUSETS BAMSINGAR BÖRJAR FÅ FÄRG

Det växer grymt i tomathuset. Jag har börjat toppa de längsta plantorna som är närmare 2,5 meter. Autopotsystemet har fungerat riktigt bra. Det har dock krävt en rengöring – pilligt! – sedan vi använt fel typ av näring. Nu har vi bytt till den rekommenderade och de fina kanalerna har inte kloggat igen. Det dricks värre än på en sliten London-pub. Sex plantor drar nog i sig ca 10 liter/dag. De första, småvuxna tomaterna började mogna vid midsommar – nu kommer de större.
IMG_1100Och stora blir de. Kolla ‘Zloty Ozarowski’, 186 gram. Det är en polsk tomat, som passar utmärkt för den här typen av odling. Plantan blir inte så hög men under bra förhållanden ger den ändå mycket. Tomaten är köttig och smakrik, inte så söt. Passar lika bra på mackan och i salladen som tillagad på olika sätt.
Ożarów är en liten stad (knappt 5000 invånare) från 1500-talet. Den ligger i sydöstra Polen och har ett mörkt förflutet från andra världskriget.

Ett svar till “TOMATHUSETS BAMSINGAR BÖRJAR FÅ FÄRG”

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: