MINA SVENSKA CITRONER BLIR MAROCKANSKA MED SALT

Efter en lång,  och för citronen troligen ganska dyster tid,  flyttar det lilla trädet ut i växthuset i dag. Här blåser småspik men den bistra vinden når inte in bakom växthusets glas. Där är vintern som bortblåst. Nästan sommarskönt.
130602_9464
Någon omplantering blir det nog inte i år. Jag krafsar bara bort lite jord på ytan och fyller på ny. Samtidigt ger jag en dos av sisåsär 0,5 dl epsomsalt. Det brukar ha en smått häpnadsväckande effekt. Snart strålar hela plantan av stjärnblommor medan de ”gamla” citronerna trängs om en plats.
Denna enda planta räcker till en marockansk inläggning i en burk som rymmer ca 15 citroner. Varje år. Och så plockas även en och annan citron när de behövs.
Marockanska citroner läggs in med salt. Det här receptet använder jag. Oslagbart gott att stoppa ner en strimlad citron i grytor och många andra rätter. Har du inte egen citronodling så väljer du förstås ekologiska citroner i affären. Du ska ju äta skal och allt.

Ett svar till “MINA SVENSKA CITRONER BLIR MAROCKANSKA MED SALT”

  1. Tittade till mina citroner samt på mandarinlimen i går och funderade på om det kanske var dags att kånka ut dem i växthuset. Ska nog passa på här också 🙂

    Haen finfin dag!
    Linda

    Gilla

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: