MINA SVENSKA CITRONER BLIR MAROCKANSKA MED SALT

Efter en lång,  och för citronen troligen ganska dyster tid,  flyttar det lilla trädet ut i växthuset i dag. Här blåser småspik men den bistra vinden når inte in bakom växthusets glas. Där är vintern som bortblåst. Nästan sommarskönt.
130602_9464
Någon omplantering blir det nog inte i år. Jag krafsar bara bort lite jord på ytan och fyller på ny. Samtidigt ger jag en dos av sisåsär 0,5 dl epsomsalt. Det brukar ha en smått häpnadsväckande effekt. Snart strålar hela plantan av stjärnblommor medan de ”gamla” citronerna trängs om en plats.
Denna enda planta räcker till en marockansk inläggning i en burk som rymmer ca 15 citroner. Varje år. Och så plockas även en och annan citron när de behövs.
Marockanska citroner läggs in med salt. Det här receptet använder jag. Oslagbart gott att stoppa ner en strimlad citron i grytor och många andra rätter. Har du inte egen citronodling så väljer du förstås ekologiska citroner i affären. Du ska ju äta skal och allt.

En reaktion på ”MINA SVENSKA CITRONER BLIR MAROCKANSKA MED SALT

  1. Linda 28 mars, 2016 / 07:03

    Tittade till mina citroner samt på mandarinlimen i går och funderade på om det kanske var dags att kånka ut dem i växthuset. Ska nog passa på här också 🙂

    Haen finfin dag!
    Linda

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s