SNABBLUNCH EN MARSDAG I DET NYMORNADE VÄXTHUSET

160324_4017
Mango, chiafrön, chili och havregrädde. En tur i blendern och lunchen en jäktig dag är klar. Inte smakar det illa heller.  Ännu matigare: kör i nötter eller mandlar.

En juicemaskin kommer inte in i mitt kök. Det tycker jag är ett dumt påhitt, som bara lockar till sockerfest (jo, det är en hel del socker i frukt och bär) utan att fibrerna kommer med. De behövs, vad jag förstår, för att kompensera. Dessutom skulle jag behöva mycket mer frukt för att få ett så här stort glas juice.

Jag är mycket nöjd med blendern. Man kan kalla den en höghastighetsmixer. I ställer för att kasta fibrerna och det täta innehållet i frukter och bär äter jag upp det. Varför då inte äta frukten/bären som de är? Jovisst, det gör jag ofta och i det här fallet skulle jag kalla det fruktsallad. Men ibland är det festligt att kunna köra ihop smakerna – utan att man behöver kasta hälften.

%d bloggare gillar detta: