NU ÄR DET VÅRDAGJÄMNAT OCH KLART

05:37 i morse medan jag sov smög vårdagjämningen in i min vintervita trädgård. Under natten återvände snön men snart är den borta igen. Vinterns kraft är avtrubbad. Och på söndag övergår vi till sommartid, den bästa av alla tider. Det börjar likna något.

160317_3998
Ut med det gamla och in med de nya, blommorna!

Det är alltså bara att ge sig ut i växthuset, som fortfarande känts så kallt när inte solen värmt. Ge sig ut och slitna ner spindelväven och sopa bort vinterunket. Slita förresten – nej! Jag är rädd om spindeltruppen i växthuset som säkert glupar i sig ett och annat som inte har där att göra. Jag är medlem i Spindelgruppen på Facebook och det är spännande.   Vilka märklig gäster som kan besöka en vanlig blomsteraffär…

snödroppar, lök, bukettSnödropparna är löftesrik tröst under vinterlika vårdagar. Eftersom de har en enastående förmåga att klara kyla kan inte genetikerna  hålla fingrarna borta. Potatis har modifierats med specifika snödropsgener för att göra den härdigare. När sedan de stackars provråttorna åt potatisen kollapsade deras immunförsvar. Det blev en del hallå om detta, men tillräckligt kan man undra?

Låt snödroppen stå och sjunga om vår och smälta upp en alldeles egen plats mitt i snödrivan. Låt potatis mogna till sommarsill, bäska droppen och blomsterstången. Låt det vara som vanligt. Ett litet tag till åtminstone.

%d bloggare gillar detta: