DEN LILLA KNIVEN FÅR FLYTTA UT I KYLAN MED VÄRME TILL FÖTTERNA

160331_4035
Experimentell odling är rolig. Går det bra är det ännu roligare.Nu är min vattenodlade  ‘Chinese Golden Dagger’ närmare 40 cm hög och har från första stund gått på vatten plus Ionic´s näring för vattenodling. Den bälgar i sig som en pubkille i högform. Ungefär var tionde dag byter jag hela vattenmassan, eller det lilla som är kvar av den, och häller i ny näring enligt fabrikantens anvisningar.
160331_4037Jag har förstått att man inte ska fylla på vatten så att hela rotklumpen täcks. Då kan den döden dö av syrebrist.
Plantan sitter i en liten nätkorg i locket till en genomskinlig hink. Den har jag sedan ställt i en svart kruka för att inte algerna ska uppmuntras till invasion med hjälp av ljuset från lysröret. En liten pump rör möjligen  om vattnet en aning men den ger ingen syretillförsel och jag vet inte om den gör någon nytta. Men den får väl puttra på. Plantan blommar och jag kan ana småchilisar på väg.

160331_4034Nu kommer nästa problem. Jag vill flytta plantan från hemmets lugna och varma vrå till växthuset där växterna kan bli frusna om natten – men det är förstås över noll grader. Löser det på samma sätt som med de andra chilisarna, det som står i jord och krukor. Sätter dem bara i en låda med undervärme. Inget lock över bara gosigt om rötterfötterna. Låt se hur den ”lilla dolken” (dagger är någon läskig liten kinesisk kniv) gillar det. Den har alltid en förmåga att se hängig ut. Det hör till arten.

%d bloggare gillar detta: