Bort från värmen

Att ställa tomatsådden med undervärme skyndar onekligen på förloppet. Efter 3-4 dagar har de flesta frön grott. Men sedan har jag en känsla av – och otaliga bildbevis i allsköns media – att man låter sådden stå för länge i värmen. Resultat: rangliga och svaga plantor!
Ta bort sådden från värmen så fort den första plantan visat sig. Det gäller även om du väntar dig att ytterligare ett antal frön ska gro. Var lugn, de kommer! De har fått den där startkicken, är bara lite latare.
Flytta sådden till ett svalt rum och under belysning. Från vårdagjämningen (häpp – idag!) blir ljuset allt bättre och är rummet tillräckligt svalt kan du klara dig utan växtbelysning.

Här har jag sått fyra frön i varje kruka. Två har visat sig denna morgon. Då tar jag genast bort krukan från värmen (uppvärmt miniväxthus) och ställer sådden i det frostfria uterummet och under belysning. Två dagar senare har alla frön grott.

%d bloggare gillar detta: