Dags för refrängen…

Del 3: Inför vintern
Nu är jag ganska säker på hur jag ska hantera mina två fikonplantor. De har åkt ut från glasrummet till trädgården för att vänta in den naturliga lövfällningen påverkad av kyla och mörker. Därefter blir det mörkervistelse i garage. De ”stora” fikonen (som små plommon) plockas av. Bara de ärtstora får vara kvar för att eventuellt ge frukt nästa år. Om de då övergår till att kallas brebas – eftersom de växer på förra årets årets tillväxt vete katten. Det bör vara så. Main kommer på årets tillväxt och mognar framåt sensommar/höst. Tror att jag börjar få kläm på det här nu. Har du andra åsikter – shoot!

2 svar till “Dags för refrängen…”

  1. Äntligen har du gett mig lösningen på vilka kart som ska vara kvar och vilka som ska bort och vilka grenar som ger breba och vilka som ger main.
    Tack! Jag såg din fråga på Facebook.

    Gilla

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: