Luftplantan blommar

Smalaxtillandsian, Tillandsia durati, klänger som en bläckfisk runt en gren. Den långa stängel slutar i en liten blåviolett blomma, som doftar starkt. Det ser ut att bli fler. Vattenbad (2 liter) med några droppar Blomstra är enda skötseln.

MEN… Man säger att luftväxten når sin peak vid blomningen. Sedan går det bara utför. Inför döden bjuder de ändå på småplantor, som för livet vidare. Men då är det svårt att förstå att T. durati kan bli meterhög. Blir spännande det här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: