Träd först, sedan rosor

Plockade några rosor från min nya trädgård, ‘Nevada’. Stora kraftiga buskar, men tyvärr, de kommer att grävas upp. Står fel och tar för mycket plats. Det blir blomfattigt utan rosor, så någon får det bli framöver, men det är inte det första jag planerar in. Först kommer de små träden. En trädgård, hur liten den än är, kan inte sakna träd. Och jag går in för tre ätliga: persika, aprikos och plommon.
Persika har jag erfarenhet av Har odlat både ‘Riga’ och ‘Frost’. Den senare smakar i mitt tycke bättre men ‘Riga’ har klarat sig bättre mot krussjukan. Det finns fler sorter att studera under vintern, tror på vårplantering för sydlänningarna. Aprikos har jag aldrig odlat. Jagar sort. När det gäller plommon är jag förtjust i ‘Victoria’ men tar gärna emot tips på andra sorter, som är söta och goda.

%d bloggare gillar detta: