NÄ, I ÅR FJÄSKAR JAG INTE!

hamtning
Nu flyttar chilin en efter en från värmeväxthuset till ett liv under dagljuslysrör.

Efter lång bloggtorka kastar jag mig rakt in i sådd av kommande sommars chili. Denna gång har jag inte alls brytt mig om att fjäska med att blötlägga fröerna i bakpulver eller salpeter utan de åkte rått rakt ner i jorden. Efter 10 dagar har alla sorterna grott och det är ett betydligt bättre resultat än förra säsongen – då, när jag gjorde mig till. Den enda hjälpen på vägen in i det hårda livet är miniväxthus med undervärme. (En trilskande amaryllis fick också flytta in under under huven och se, det satte fart på den!)
Årets sorter:
Orange Locoto
Aji Cristel
Peruvian Pointer
Brazilian Starfish
Jalapeño Giant
Jalapeño
Rocoto Aiji Largo
Georgia Flame
Tomatpaprika (egna frön, som från början var Lindbloms paprika ‘Frührot’)

Ska nog kompletterar med Impectas tomatpaprika ‘Ontara’. Gillar de här ”chilipaprikorna” med tjocka väggar som man kan fylla med allt gott.

 

 

%d bloggare gillar detta: