UT: MURKNA ODLINGSBÄNKAR – IN: AUTOPOT

Det blir spännande att följa tomatodlingen i autopotsystemet i sommar. Sex 15-literskrukor är kopplade med smala slangar till en vattenbehållare (t h) som tar 47 liter näringsblandat vatten. Men ännu har jag inte vågat hälla i någon näring eftersom plantorna står i god U-jord utblandad med perlit. Jag vill inte ha kvävestinna tomater, som kommer sent och inte smakar något så det bjuds inte på kalas förrän de suktar.
Varje kruka står i en behållare som genom en sinnrik flottör styr vatten/näringstillförsel efter hur mycket plantorna vill ha. Nog ska man väl kunna resa bort några dagar… Här har plantorna befunnit sig en dryg vecka i sin nya automatiserade värld och de trivs förträffligt trots att växthuset är ouppvärmt och att nattkylan några gånger snuddat svindlande nära 0-strecket. Fortsättning följer.

160512_0135.jpg

%d bloggare gillar detta: