NU MÅSTE JAG SÅ DEN SÖLIGASTE SOMMARBLOMMAN

klockranka
Blommans liv i tre faser: Knopp, fullt utslagen, skruttig och tappad från fästet. Vackert hela vägen lång.

Ska jag så den rackarns klockrankan i år igen? Den som kan vara så nödbedd, det går en hel sommar innan den blommar. 4,5 månader enligt Lindbloms Frö. Men den har så många plus. Kraftigt bladverk om den matas bra. Vackra klängen. Tjusiga knoppar. Underbart vackra blommor med stor färgvariation under olika åldrar. Senare fina skruttblommor. Läcker blomsterfäste. Klar man måste ha den. Du då?
Går det riktigt bra med sådden kommer jag att få brottas med alltför långa rankor i mitt växthus innan utplanteringen. Men då tänker jag nypa av efter så där 3-4 bladpar. Har aldrig provat men tror att det går bra.
Cathedral Bells på engelska, tjusigt. Vetenskapligt Cobaea scandens. Bra att veta, så att du inte kommer hem med något annat.

4 svar till “NU MÅSTE JAG SÅ DEN SÖLIGASTE SOMMARBLOMMAN”

 1. Har sått klockranka varje år eftersom den är en stor favorit och har en given plats mot planket. Ifjol var det dåligt med blommor samt att den orkade inte ge fröställningar. Men nya plantor av jätteverbenan kommer hela tiden, så nu är det nästan dags att skola om och toppa dom 30 första som kom.
  Hälsningar Maggan S, Bro

  Gilla

 2. Så fint det låter. Att det inte blev så mycket av klockrankan förra året berodde nog på den odlingsdåliga sommaren.

  Gilla

 3. Hej!
  Fick lite tips i våras och klockrankorna ,vita och blå, blommar för fullt. I år har jag fått frukter också. Äggformade grågröna, tänker att det är här fröerna gömmer sig. Hur ser frukten ut när det är dags för skörd?

  Vänligen / Maria

  Gilla

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: