VÅRPLANTERA PIONER

Pion Barzella
Pionerna äger en tid av sommaren, men kan inte återblomma. Jo, gula ‘Barzella’ till vänster, lär kunna göra det om man skär bort den första blomomgången tidigt. Men vem är så korkad? Min åsikt är att köpepioner ska planteras på våren. Av åtta pioner jag höstplanterat har en enda överlevt. De andra, ca 35 vårplanterade, har alla klarat sig. Jag bor i zon 2-3, det varierar över tomten, och kan bara tala för Stockholmstrakten. Du kanske har andra erfarenheter? Just nu längtar jag efter den här synen! ‘Coral Sunset’ i sommarsol som på filmsnutten här under.

 

 

6 svar till “VÅRPLANTERA PIONER”

 1. Hej hos mig svensk zon 4-5 med blött både höst och vår så har jag märkt att de jag planerat på hösten klarar sig mycket bättre. .vårplanterade blev liksom ‘vissna’ och orkade inte. Jag har försökt både med krukodlade och barrotade pioner…
  Förr var det oftast försommaren jag planterade på (=vår vår.. 🙂 ) men sedan fick jag kontakt med andra som gjorde det till hösten. Och jag upplever faktiskt det som mycket bättre – dessutom har flera blommat direkt följande vår. .hände aldrig vid vårplanteringen. Då fick jag vänta några år tills plantan stabiliserat sig.
  Undrar om någon annan har samma erfarenheter som mig?

  Gilla

  1. Jag kan hålla med om att man får vänta på blomningen, men annars upplever jag vårplantering som bäst. Men intressant att ta del av din erfarenhet.

   Gilla

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: