Håll lite koll!

Jag antar att du är i full gång med att leta efter intressanta fröer. Och trots att vi missar stora delar av det engelska sortimentet finns det ändå mycket att välja på. Jag fyller ständigt på adresslistan till fröförsäljare så håll koll.
Men… Du bör också hålla koll på priserna. Jag tror knappast det varit så stora skillnader som nu. Påsar med samma frö kan kosta 18 kr på ett ställe och 59 kr på ett annat. Glöm inte att titta på hur många frön en portion innehåller! Jämförelsen försvåras dock av att en del använder gram i stället för styck. Eller sträckmeter.
Det är intressant att titta på Nelson Gardens fröer. De säljs av många firmor och priserna på samma frösort kan variera mycket. För tillfället tar Odla 59 kr för den utmärkta sallaten ‘Cerbiatta’ (prova den!) medan Granngårdens pris är 24:50 kr. Jag skriver ”för tillfället”, alltså när jag kollar, eftersom priserna går upp och ner. Ordinarie pris hos Granngården är 49 kr – om man nu någonsin tar ut den summan.
Tänk på att kolla kronkursen när du handlar från utlandet. Euron står just nu i 11:07 och det känns inte så farligt. Men om du faller pladask på underbara Camilla Plums glada frösida, vem gör inte det?, blir det dyrt. Det som kostar 100 DKK är för den svenska trädgårdsentusiasten 149 SEK. Lättare i Norge där kronorna är nästan exakt lika.
I dessa el-, drivmedels- och dyrmatstider gäller det ju att hålla igen. Bästa tipset i den vägen är att handla fröer när säsongen är över, dvs slutet av våren början av sommaren – då är det super-rea! Och fröna håller en bra tid framöver.

Den fina ‘Cerbiatta’-sallaten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: