Lite ågren – och tulpaner!

Hela sommaren och den långa hösten har gått utan ett enda blogginlägg. Jag blir inte förvånad om ni tröttnar på mig. Jag är vad jag kallar en lust-doer, en sådan där människa som måste känna att det kliar i fingrarna och rinner till i hjärnan innan jag får något av det här slaget gjort. Och ibland varken kliar eller rinner det. Men nu börjar jag känna lite pirr igen.

Jag har bestämt mig för att uppdatera sidan med adresser eftersom England inte är lika högaktuellt när de valt att kliva ut ur EU. Det finns många plant- och frösajter inom EU som är intressanta. Det kommer att ta lite tid att lista.

Även denna höst har jag fyllt grönsakslådan med tulpaner. Underbart att kunna plocka in stora fång, som till och med är lite billigare än i affärerna sett till sort/kvalitet. Om de ens finns. Har också sett att tulpaner i knopp är mycket lätta att plantera i krukor där de sedan blommar.

Det är enklare att få bra utdelning av tulpanlökarna om du odlar dem i t ex ett grönsaksland i stället för att sätta dem i krukor om hösten. På våren tar du upp tulpaner som börjar knoppas och planterar om dem i krukor. Lätt som en plätt!

2 svar till “Lite ågren – och tulpaner!”

  1. Tack för tips! Har aldrig lyckats med ktukodling men det här ska jag prova. Får kanske vänta till nästa år eftersom det är tulpanslut i affärerna och snö på odlingarna.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: