EN SOMMARDAG BESÖKTE JAG TRÄDGÅRDSGLADA MAGGAN

 

(Klicka på bilderna! De blir större och du får mer information.)
Det är ett stort arbete att bygga sin trädgård från en byggarbetsplats, från grunden. Det är inte många år sedan här bara fanns en skogsbacke. Inget modernt funkishus, ingen damm, inga odlingar. Men nu är det full rulle på trädgårdsidéerna.
Jag träffade Maggan när jag höll föredrag i Trädgårdssällskapet Kungsängsliljan och förstod omedelbart att här brann en lust till trädgård som inte höll sig till några begränsningar. Att på sex-sju år (jag minns inte riktigt) prestera en så stor trädgård färdig för sommarens 1000 trädgårdars-visning är en bragd. Och det förringas inte av att maken är med och drar lasset.
Maggan slänger aldrig en växt. Därför blir det rysligt mycket tomater när hon tjuvar plantorna. ”Bra att ge bort…” Sticklingslådan är något utöver det vanliga. Här sticker hon ner kvistar från allt, beskärt, fått eller hittat.
Här kan man se trollsländan spegla sig i dammen medan molnen dra förbi – både där uppe och här nere. Det är fint. Fiskarna är ”pratiga” och nyfikna. Skräddarna dansar på vattnet. Maggans paradis.

IMG_0970
Trollsländan stannar i sin flykt och dekorerar räcket.

 

 

%d bloggare gillar detta: