PÅ INOMHUSFRONTEN EN DEL NYTT

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

I går stoppades tomatfrön och en del annat ner i såpottorna. Snart lägger jag upp en lista på vilka tomater jag sått i år. Är i alla fall stolt över att jag lyckats hålla mig så länge.
Chilin som sådde i december, rocoto-sorterna, växer fint. Jalapeñon såddes senare, men börjar snart bli omplanteringsbar.
Första gången jag sått salvia. Den grodde snabbt och bra. Blir tillväxten ok så är det inte sista gången. Gillar salvia och dricker gärna salviate. Tror att det piggar upp.
Små, små gröna prickar av stortimjan tittar upp. Ska bli intressant att se hur den skiljer sig från annan timjan.
Salladen ger oss grönt i massor. Utmärkt för vattenodling. Rädis– och bondböneskotten odlas i kokos. Växer snabbt och skördas så fort det första riktiga bladparet (karaktärbladen) kommer.
Och allt står förstås under lampor. Jag använder lysrör.

 

VINTERSÅDDER UTE
Sedan igår står de där ute i kylan, vintersådderna. Det var -12 grader i natt. Det är slätbladig persilja, dill, koriander och jätteverbena. Alla utmärkta att vinterså. (Om du inte känner till vintersådd kan du läsa min Vintersåskola i Fröboks-bloggen.)

 

 

2 reaktioner på ”PÅ INOMHUSFRONTEN EN DEL NYTT

  1. Ville bara lämna en kommentar om hur otroligt inspirerad jag har blivit av vintersådd efter att ha fått kunskap av dig!
    Nu är det 4 år sedan jag testade för första gången och det är så himla roligt och smart 🙂

    //Veronica – Sanda Cottage

    Gilla

Kommentarer är stängda.